Hos Haakaa finder du alt til den gode start. Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål. ♥
Søg
Søg

Ofte stillede spørgsmål

Er Haakaa en brystpumpe eller en mælkeopsamler?

Det er en brystpumpe. Jo mere du klemmer sammen inden du påsætter den på brystet, jo kraftogere vakuum danner den, jo mere mere mælk fjernes fra brystet. Den kan dog også bruges som opsamler. Dette gøres ved at sætte en snor rundt om toppen og rundt  om halsen, så den sidder ikke fast med vakuum.  Ønskes en mindre og mere handy version, så anbefaler vi Haakaas Ladybug mælkeopsamler.

Er der forskel i størrelsen 100 ml og 150 ml?

Nej, tragtstørrelsen er den samme, og passer til alle typer bryst og brystvorter. Det er kun antallet af mililiter, den kan rumme, som er forskellen. 150 ml er en smule større og længere.

Er der forskel på hvor meget vakuum 100 ml og 150 ml danner?

Nej.

Hvad er forskellen på generation 2 og generation 3 pumpen?

Gen.3 danner en smule kraftigere vakuum, og kan omdannes til flaske, ved blot at skrue toppen af. Gen. 3 er en produktserie, som vokser med barnet, og kan ændres til fx en tudekop med håndtag og en  opbevaringsbøtte til mad.

Hvordan virker den?

Haakaa’en fungerer ved, at du påsættes på det modsatte bryst, imens dit barn ammer fra det modsatte bryst. Når nedløbet aktiveres, begynder mælken at løbe, og mælken trækkes/fjernes ved hjælp af vakuum fra pumpen. Den er helt handsfree, og sidder fast af sig selv, når først vakuumet er skabt.

 

Hvad hvis mit barn altid ammes fra begge bryster?

Du kan sagtens stadig bruge Haakaa’en, også selvom du har et barn, som spiser fra begge bryster. Et barn kan aldrig tømme brystet helt, og der dannes nyt mælk allerede 30 min efter amningen er påbegyndt, så man løber ikke tør for mælk så at sige. Et barn har kapacitet til at fjerne 2/3 dele af mælken, som der til rådighed, og det er svarende til 67%. Det betyder, at hvis du tilbyder barnet det bryst, Haakaa’en har været påsat, så får barnet automatisk eftermælken med det samme.

Kan jeg bruge Haakaa’en uden at mit barn sutter på modsatte bryst?

Ja, det kan du godt. Som ved alle typer brystpumper, så anbefales det at forberede brystet inden man påsætter pumpen. Dette gør du ved at massere brystet hele vejen rund (løsner mælken fra mælkegangene) samt kommer varme på, fx med en varmepude. Derudover er vibrationer meget effektivt til at få nedløbet i gang. Når du har påsat pumpen, så forsætter du med let massage, klemmer evt pumpen nederst og visualisere nedløbet.

Er det nødvendigt med et låg til?

Det er meget individuelt, om man vil købe et låg eller en blomsterstopper med. Det er ikke nødvendigt, hvis du hælder den udmalkede mælk over i en steril pose, flaske eller anden form for beholder.

Hvordan skal den rengøres?

Brug lidt neutralt opvaskemiddel med en separat vaskebørste, som du kun bruger til pumpen. Skyl af i varmt vand.

Hvordan sterillieres den?

Den skal ikke koges! Du sterillisere den ved blot at hælde kogende vand i den, og lade stå i 2-3 minutter. Du kan også bruge en sterillisator, som sættes i mikroovnen.

Må den komme i opvaskemaskinen?

Det kan den godt, men vi anbefaler det ikke. Den bliver meget kalket, og tager farve fra madrester. Den mister dog ikke sin funktion.

Hvordan opbevares den udmalket mælk?

  • 3 dage bagerst i køleskabet
  • 6 måneder i fryseren ved -18 gr.
Scroll to Top